07/06/2013: Een GGO vrij Vlaanderen? Workshop met een aantal activisten van het Field Liberation Movement

Een aantal activisten van het Field Liberation Movement (FLM) organiseren een interactieve discussie over de basisargumenten tegen GGO’s en meer duurzame manieren van voedselproductie. De discussie zal ondersteund worden door een expositie van hun foto’s en actiemateriaal! Ben je in voor een actie om veldproeven of GGO veevoer te stoppen of wil je graag jouw ideeën over activiteiten in het verleden of plannen voor de toekomst delen? Kom en brainstorm dan mee over mogelijke actie en campagne middelen voor een GGO vrij Vlaanderen!

Laat de zin even bezinken: “een interactieve discussie over de basisargumenten tegen ggo’s”.

Nu, voor dit soort initiatieven ben ik volledig te vinden: een interactieve discussie over ggo’s, de argumenten tegen, wat automatisch ook een discussie over de argumenten voor betekent, toch?

Leren beargumenteren waarom de studies van Séralini, de affaire Pusztai, de films van Geoffrey Smith, de vrouwonvriendelijke “theorieën” van hindutva Vandana Shiva níet kunnen gebruikt worden in een discussie over ggo’s. Wetenschappelijke studies leren lezen, ontrafelen, een basiscursus gentechstatistiek. Ik weet als geen ander hoe liberating dat kan zijn. Niets is goed genoeg om de bevolking te informeren, een extra push te geven richting bewuste, verantwoorde, nadenkende en groene consumptie.