Verder kijken dan de capot lang is

capot306ph1nn5Aan auto’s op fossiele brandstoffen heb ik een hartsgrondige hekel, echt waar. Ook aan de auto-industrie, aan Big Car. Lawaaierig, vervuilend, gevaarlijk. Duizenden doden per jaar, alleen al in België, and counting.

Vandaar dat ik voor mezelf zo’n 25 jaar geleden beslist heb om (2) geen auto aan te schaffen en (1) geen rijbewijs te behalen. Ik doe er ook zo veel mogelijk  aan om het gebruik van een personenwagen te beperken: meerijden doe ik liever niet, verre verplaatsingen maak ik principieel niet met een automobiel.

Groot was mijn verbazing dat de auto-industrie rubber gebruikt in de productie van hun vierwielige hellemonsters.

Rubber? Rubber!

Aangezien Big Car rubber verwerkt, en aangezien ik rubber enkel en alleen wens te associëren met de Grote Stoute Auto-Industrie, wil ik in deze blogpost pleiten voor een wereldwijd verbod op de productie, het gebruik en de verspreiding van rubber. Of het nu toegepast wordt door Big Car, Big Bondage of Big Anti-HIV: rubber is gevaarlijk, rubber moet verdwijnen. Stamp Rubber de Grond in. Wij willen Rubber Weg, Destroy all Rubber, March (and Moms) Against Rubber!

Trouwens, de schadelijke effecten van rubber op lange termijn zijn nog niet aangetoond, en eventuele heilzame effecten (bijvoorbeeld condooms in de strijd tegen SOA’s) kunnen ook op natuurlijke, biologische manier bekomen worden, o.a. door onthouding, schapendarmen en dies meer.

*  *  *

Dan bent u nu klaar voor twee vragen:

1. Hoe serieus neemt u mij na het lezen van bovenstaande tekst?
2. In hoeverre verschilt mijn fictieve houding tegenover rubber van uw reële houding tegenover ggo’s?