Dubbelact March Against Monsanto / Free Hugs From Science (fotoblog)

Op zaterdag 31 mei vond de zoveelste March Against Monsanto plaats. Ik was van plan er een blogartikel uit te persen, maar aangezien er niet echt veel geschiedenis werd geschreven op Place de l’Albertine te Brussel, ga ik dat nu hier thuis op mijn appartementje ook niet doen.

Foto’s dan maar, met een toefje commentaar.

Big Pancarde

Big Pancarde: March Against Monsanto, Eugenics Psychopath Bill Gates en het Zikavirus.

IMG_8554

Wat mij betreft komt de afbeelding van “De Wetenschapper” akelig dicht in de buurt van de doorsnee racistische karikatuur van “De Jood”.

Meer info over de Codex vindt u hier: Understanding the Codex Alimentarius:

The significance of the food code for consumer health protection was underscored in 1985 by the United Nations Resolution 39/248, whereby guidelines were adopted for use in the elaboration and reinforcement of consumer protection policies. The guidelines advise that “When formulating national policies and plans with regard to food, Governments should take into account the need of all consumers for food security and should support and, as far as possible, adopt standards from the … Codex Alimentarius or, in their absence, other generally accepted international food standards”

IMG_8547

De échte reden waarom ik naar Brussel ben gegaan, was het initiatief van David Zaruk, de man achter de blog Risk-Monger. Hij zou gratis knuffels geven aan de desperate zielen op het MAM-event. In zijn blogpost Why I’m joining the March Against Monsanto geeft hij tekst en uitleg:

What the March Against Monsanto has achieved is a channelling of fear, anxiety, outrage and despair into a communal vulnerability seeking something or someone to trust. This cocktail of emotions, shared and enhanced with jingoistic chants and slogans, will leave the marchers in need of a hug and some reassurance that things are going to be OK. That they are not being poisoned! That there is no conspiracy of companies and governments trying to give them cancer! That they are not being used as a science experiment! The Risk-Monger is going to attend to support these worried, vulnerable individuals by simply offering them a hug.

risk monger

Het pamfletje, even lief als raak, dat David Zaruk aan de MAM-activisten overhandigde.

IMG_8602

Geen MAM zonder chemtrails. Geen MAM zonder de walgelijke iconografische misbaksels van David Dees, die ik reeds besproken heb in het artikel BIG YUK.

impressie

Echt zwart van het volk was de Place de l’Abertine nu ook weer niet. Deze foto heb ik getrokken tijdens het hoogtepunt van de Mars die geen mars was. Ironisch genoeg behoort de groep mensen in beweging (rechts op de foto) niet tot de manifestatie. Als je je posteert op een snijpunt tussen twee drukke stadsdelen, vlakbij het centraal station, dan lijkt er natuurlijk steeds wat volk te zijn.

IMG_8563

Ergens doen de Guy Fawkes-maskers me denken aan de geblokte sjaals van de Iraanse Basiji, de semi-officiële moraalpolitiemacht die constant de straten afschuimt op zoek naar dissidentie: het lijken beide dreigende tekens te zijn van oudstrijdersschap en fanatisme, van de drang om de rechte lijn te bewaken.

IMG_8596IMG_8620IMG_8649IMG_8628IMG_8573IMG_8642

IMG_8636

De beste manier om te protesteren tegen een gigantisch groot bedrijf dat ongezonde producten zou verkopen die kanker veroorzaken, mensen steriel en ziek en afhankelijk en zwak maakt, kortom, die de algemene gezondheid zou schaden, is roken.

IMG_8609

En drinken.

IMG_8637

Een van de “kleinere” pancardes, met “waarschijnlijk” een “boodschap” waarbij in vijf punten vijf fouten staan. Dat vind ík dan weer “excessief”.

IMG_8630

Deze mooie, nette en pristiene handen van de MAM-chef gaan ons redden met behulp van intensieve maar kleinschalige landbouw.

IMG_8638

Komt daar toch ook een boer aan, zekerst, een echte dan. Drago, de sympathieke landbouwer-skepticus.

Big Yuk

HEBT U GENOEG VAN BIG PHARMA, BIG AG, BIG OIL, BIG BROTHER, BIG SUPO (SIC)? KRIJGT U OOK DE FOKKING KLOTE-TERING VAN DE ILLUMINATI? AL DAN NIET VIA CHEMTRAILS?

HEBT U ZELF EEN MENING, HOE VAN DE POT GERUKT OOK, IN VERBAND MET MOORDDADIGE VACCINS, KANKERVERWEKKEND ASPARTAAM, DEBILITEREND FRANKENFOOD OF DE ONSCHULDIGE ONTLUIZER ZYKLON-B EN ZOEKT U EEN ILLUSTRATIE DIE ZO MOGELIJK NOG MISSELIJKMAKENDER IS DAN UW SAMENZWERINGSTHEORIE ZELF?

PROBEER DAN DEES ILLUSTRATION ARTWORK!

DEES ILLUSTRATION ARTWORK, OMDAT U HET ZELF NIET ZO AFSCHUWELIJK, AFSTOTELIJK, WALGELIJK OF WEERZINWEKKEND KAN BEDENKEN.

 

Laat er geen misverstand over bestaan: het copyright op de illustraties in dit artikel behoort NIET toe aan Kritische Massa·be. Absoluut niet. Geen sprake van. © Dees Illustration Artwork en David Dees. Allemaal, geen uitzondering.

atoompjes te bouwen, Leuke website om zelf

atom26 ijzerVan waterstof (H, Hydrogenium) tot ununoctium (Uuo), op de webiste Build an Atom vindt u ze allemaal terug, het hele klasje van Mendeljev. Netjes geïllustreerd, met de nodige informatie over het aantal neutronen en protonen, de spinbeweging van de elektronen, de schil etc.

Bij wijze van voorbeeld heb ik links de afbeelding voor ijzer (Fe) geplakt. Elke overeenkomst met het Atomium is puur toevallig.

Verder bevat de webpagina nog een link naar een schaalmodel van een (vereenvoudigd) zuurstofatoom. De kern van het schaalmodel (het proton) van het schaalmodel heeft een doornsee van 1000 pixels, wat inhoudt dat het elektron in het model zo’n 50.000.000 pixels verder staat. Met andere woorden, met een 19-inch-scherm gaat u er niet geraken.

Is het nog ver?

marsAls de aarde 100 pixels groot is, hoe ver van ons verwijderd zwalpt de (niet zo) Rode Planeet dan door het ijle zwerk? Deze vraag wordt enigszins beantwoord door de makers van distancetomars.com.

Het zal u niet echt verbazen, maar het is uiteraard net een klein beetje ingewikkelder. En daarom verwijs ik graag door naar de immer duidelijke Fraser Cain met het leesbare artikel Distance from Earth to Mars en een hele hoop links. U kan ook de goede raad volgen van de Nederlandse Mars Society: lees er eens een boek over!

*  *  *

Toegegeven, ik heb een zwak voor mooie beelden die op een sterke manier interessante informatie overbrengen. De website distancetomars.com plaats ik dan ook graag in het lijstje Scale of the universeSolar System Scale Model en How big is space?.

Eén week niets

Homeo tornadoDe Week van de Homeopathie (Homeopathy Awareness Week) komt eraan, niet toevallig rond de geboortedag van Samuel Hahnemann (10 april 1755 – 2 juli 1843). Het thema van deze Week is Trauma & Rampen, aldus worldhomeopathy.org.

Waartegen homeopathie kan helpen in zulke dramatische situaties, leert ons deze even informatieve als kleurrijke brochure (Word-document). Hou u vast, maar een geneeswijze die in gecontroleerde omstandigheden amper beter scoort dan een placebo zou goed zijn tegen shock, hersenschuddingen, snijwonden, brandwonden, in- en uitwendige bloedingen, vergif, gebrek aan zuurstof, verdriet, posttraumatische stressstoornis, overlevendensyndroom, pijn, chemisch en biologisch actieve stoffen, infecties en angst.

En ook wij van kritischemassa·be vinden het nodig om in deze feestweek onze bijdrage te leveren, ter leering ende vermaeck:

*  *  *

Terug even naar de website worldhomeopathy.org, hun rampen en hun foto’s. Meer nog dan de schaamteloze exploitatie die spreekt uit de eerste foto, of de potsierlijke gephotoshopte overdrijving in de tweede, viel me het onderwerp van de derde foto op.

Homeo Fukushima Homeo tsunami Homeo Occupy

Homeopathie is blijkbaar ook goed voor demonstranten die in een Occupy-achtige setting het slachtoffer zijn geworden van al te agressieve politie-agenten. Een toevallig appel aan het doorgaans anti-wetenschappelijk, anti-Big-Pharma cliënteel?

Woordenboek

weird² <f3> <bn.; -er; -ly; -ness> 0.1 geheimzinnig ⇒ bovennatuurlijk, griezelig, eng, akelig 0.2 <inf.> raar ⇒ vreemd, ongewoon, gek, eigenaardig 0.3 <vero.> v.h. noodlot ⇒ noodlottig, v.d. schikgodin(nen) 0.4 <hln> wetenschap

 


HuffPo Weird(Bron)

HLN Wetenschap(Bron)

Heel groot, dat universum

Een dik jaar geleden postte ik het bericht Zo ergens tussen 16,162×10−36 en 1026×9,3 meter, waarin ik twee websites met oh’s en ah’s overlaadde. Namelijk Cary Huangs Scale of the universe, een interactieve website die pendelt tussen de Plancklengte en de grootte van het universum, en Solar System Scale Model, een model van ons zonnestelsel op een 600 meter brede pagina.

Komt er nu een interessante visuele bron bij, een die waarschijnlijk ook zal uitgroeien tot een klassieker: How big is space? Wel, heel groot.

De credits en kudo’s gaan andermaal naar Information is beautiful.

Heel groot - afbeelding

Guy Fawkes, de man achter het masker

Guy Fawkes - maskerIn mijn stoutste dromen veeg ik met een welgemeende linkse hoek dat uitermate irritante en zelfvoldane lachje van zijn gezicht. In de realiteit vroeg ik me braafjes af wie de man achter het masker en het internetmeme is dat zo veel populariteit geniet bij het Occupy-volkje.

Guy Fawkes heet hij. Een Engelsman die de tijd tussen zijn geboorte in 1570 en zijn dood in 1606 aardig wist te vullen met het uitvechten van oorlogen en het beramen van complotten waarbij zijn religieuze overtuigingen centraal stonden. In 1605 maakte hij zich op voor wat zijn ultieme pièce de résistance had moeten worden, het zogenaamde Buskruitverraad. Fawkes werd echter gearresteerd voordat hij het Palace of Westminster herschiep in een opnieuw te verkavelen bouwperceel. Moest hij geen strijdvaardige katholiek zijn geweest, we zouden hem zowaar een fundamentalistische terrorist noemen.

Guy Fawkes - stripEen dramatische executie en 390 jaar later herrijst Guy Fawkes in een stripreeks van de Britten Alan Moore en David Lloyd (DC Comics), althans zijn gestileerde smoelwerk. Een kosmische oogwenk later, in 2006, wordt de even dystopische film V for Vendetta uitgebracht (Warner Brothers), die datzelfde jaar $131.411.035 genereerde, aldus IMDb.

Zowel in de strip als in de film is Fawkes van een fanatieke religioot verworden tot een even fanatieke anarchistische messentrekker (tsjiiing zwoesh) en bommenexpert (boem bam) die strijdt tegen een totalitair regime. Uiteindelijk — spoiler alert! — slaagt de gemaskerde makker er wél in het regeringsgebouw op te blazen (meer boem boem) én geeft hij messiasgewijs zijn leven om het volk te bevrijden, vooral dan van de eigen onwetendheid en immobiliteit. Het klootjesvolk, dat weten we allemaal sinds de bakfietssocialisten Occupy Wall Street startten, heeft inderdaad af en toe een anarcho-links-paternalistische trap in het kruis nodig, ah ja.

Het Guy Fawkes-masker werd en wordt gebruikt door de Anonymous, de losvaste organisatie, die geen organisatie is, en waarvan de leden, die geen leden zijn, hun tijd vullen met het hacken van websites en dies meer. En nu dus ook door de Occupy-beweging die pleinen en straten bezet uit onvrede met de grote banken en corporaties. En dit tovert een uitermate irritant en zelfvoldaan lachje op het gezicht van de CEO van Time Warner, eigenaar van Warner Brothers, eigenaar van DC Comics én eigenaar van het copyright op het Guy Fawkes-masker.