Over mij

Kritisch denken, pseudowetenschap en complottheorieën: dat zijn mijn onderwerpen. En die benader ik skeptisch en rationeel. Zo beeld ik mij toch in.

Naast artikelen voor deze blog, schrijf ik al eens een tekst voor Wonder en is gheen Wonder, het ledenblad van SKEPP. Heel af en toe verschijnen er artikelen van mij op kloptdatwel.nl, de blogsite van de Nederlandse skeptici.

Mijn eerste skeptische liefde is nog steeds pseudohistorische-comparatieve taalwetenschap. Dankzij en met hulp van Brecht Decoene is mijn interesse ondertussen opgeschoven, of beter uitgebreid, richting samenzweringstheorieën en complotverhalen. Ik hou me vooral bezig met de meer kosmische verhalenclusters: de grote, multigenerationele strijd tussen Goed en Kwaad. De nóg gekkere theorieën, dus. Inspiratie en motivatie vind ik eveneens bij Pepijn Van Erp, lid van de raad van bestuur van Stichting Skepsis en een van de drijvende krachten achter kloptdatwel.nl.

Mijn eerste boekje verscheen in april 2020: De platte aarde. Een rondleiding, in de reeks ‘De skeptische kijk’. Het wordt uitgegeven door ASP Editions.

Bij mijn weten is er geen enkele organisatie, vzw, broederschap, groot-loge, religieuze orde, geheime dienst, nest reptielmensen of wat dan ook, die wil dat ik in hun naam schrijf. Betalen doen ze ook niet.

Mijn naam is Frank. Ik ben, behalve germanist, ex-boekenverkoper en lesgever, ook een boekengek en veellezer.

7 gedachten over “Over mij

 1. Bravo. Ik ben u dankbaar voor uw pogingen om allerhande waanzin te ontmaskeren. Ik denk dat ik ondertussen de zwarte vlag had gehezen, in mijn handen had gespuwd en me te goed had gedaan aan mijn moordlustige neigingen die ik spontaan krijg bij het lezen van zoveel onzin. Ik bewonder dan ook uw kalmte. Voor ik het vergeet, ivm chemtrails. Wist u dat er ooit een parlementaire vraag is over gesteld aan de minister van landsverdediging? U kunt het nalezen op de site van de kamer. Gewoon googelen op chemtrails en naam van de vraagsteller: Wouter De Vriendt van Groen.

  Ik hoop dat u uw werk verderzet.

  Met vriendelijke groeten,

  Kristof Smeets

 2. Beste
  Zoals u gevraagd hebt, zal ik uw e-mailadres niet vermelden. Uw al te lange repliek en link naar een doorsnee wappie-website laat ik eveneens achterwege.
  Deze blog is geen forum voor viruswaanzinnigen. Zonder dank.

  Gr
  Fr

 3. Geachte germanist, uw a priorisme voor de lobby van de scheikunfige farmacutische lobby en hun lakeien van de horde van de geneesheren vergeet dat – voor Pasteur – naturopathen en andere naturlijke geneesheren de mensheid zeer goed hebben kunnen verzorgen met natuurlijke producten. Ik ben het wel mee een dat bepaalde scheikundig moleculen voor doorbraken hebben gezorgd in de medische wereld, maar het kind met het badwater weggooien is nooit aan te prijzen.
  Mijn 20-jarige ervaring in zowel allopahtiën als scheikundige medicatie heeft mij ertoe gebracht dat ik de tweede naast mij leg als ik een even doeltrefffend natuurlijk product kan gebruiken. Zo werd voor dyspepsie mij 12 jaren geleden het van een scheikundige molecule medicament domeridone voorgeschreven. Wat bleek, het middel wordt nu verboden wegens “te gevaarlijke” bijwerkingen. Nu verzorg ik het met een flesje pepsi cola (Dypepsie – pepsi, hebt U het door ?) en dat is veel minder gevaarlijk eens de gas eruit weggehaald is.
  Idem voor huidproblemen te wijten aan schimmels tusen de tenen en waarbij men mij Chloramine voorschreef. resultaat mijn huid schilferde af. Nu – na 20 jaren – heb ik een naturopathisch middel gevonden in Frankrijk (en dat in België door de Horde is verboden) waardoor mijn letels eindelijk guntig evolueren.
  Ik zou zo nog verder kunnen gaan maar daarvoor heb ik geen zin want ik weet nu al dat U dit met uw a priorime zult verwerpen

  Vanwege een Romanist

 4. Beste romanist

  Ik blij ben dat u niet meer aan de beschreven aandoeningen lijdt.

  Helaas gaat mijn blog niet over uw voetschimmel, uw ingegroeide nagels, of andere aandoeningen waaraan u lijdt. Dus ik weet niet goed waarom of waarop u reageert.
  Verder ga ik u aanraden om eens op te zoeken wat “allopathie” betekent. Ik wil u ook uitnodigen om eens diep na te denken over de zinledigheid van het begrip “een scheikundige molecule medicament”. Als zelfs een germanist erin slaagt om het nonsensicale van deze frase in te zien, dan moet een romanist dat zeker kunnen.

  Toch bedankt voor uw reactie. Het moet niet gemakkelijk zijn om als niet-Nederlandstalige zo’n tekst bij elkaar te schrijven. Als leraar NT2 kan ik dat dan ook ten zeerste appreciëren, ondanks de warrigheid en het taalniveau van de tekst.

  Groeten,

  Frank

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam