Over mij

Kritisch denken, pseudowetenschap en complottheorieën dat zijn de onderwerpen. Met een dikke streep actualiteit op een bedje van oude boeken. Daarover gaat deze blog, daarover schrijf ik. En dat met een skeptische en rationele slag. Zo beeld ik mij toch in.

Op KritischeMassa·Be wordt meestal de tijd genomen: hoewel, ik ben eerder fan van slow opinion dan van slow science.

profielfoto

Tot de winter van 2017 schreef ik al eens een artikel voor Wonder en is gheen Wonder, het ledenblad van SKEPP. Heel af en toe verschenen er artikelen op kloptdatwel.nl, de blogsite van de Nederlandse skeptici en op Backcover, de website over milieu, ecologie en technologie van ecomodernist Bart Coenen, waarvoor ik ook regelmatig een artikel vertaal.

Op de Facebook-pagina van KritischeMassa·Be probeer ik dagelijks skeptisch nieuws uit binnen- en buitenland te posten.

Mijn naam is Frank. Ik ben, behalve germanist, ex-boekenverkoper en lesgever, ook een boekengek en veellezer.

4 reacties op “Over mij

 1. Bravo. Ik ben u dankbaar voor uw pogingen om allerhande waanzin te ontmaskeren. Ik denk dat ik ondertussen de zwarte vlag had gehezen, in mijn handen had gespuwd en me te goed had gedaan aan mijn moordlustige neigingen die ik spontaan krijg bij het lezen van zoveel onzin. Ik bewonder dan ook uw kalmte. Voor ik het vergeet, ivm chemtrails. Wist u dat er ooit een parlementaire vraag is over gesteld aan de minister van landsverdediging? U kunt het nalezen op de site van de kamer. Gewoon googelen op chemtrails en naam van de vraagsteller: Wouter De Vriendt van Groen.

  Ik hoop dat u uw werk verderzet.

  Met vriendelijke groeten,

  Kristof Smeets

 2. Graag uw inzicht over de feiten en mogelijke discrepanties van de officiële versie aub (9/11). Bespiegelingen over de “complotdenkers” zelf zijn niet interessant. Ik stel keer op keer vast dat men op “de man speelt” om het dan niet meer over de feiten en “bewijzen” te moeten hebben. Zo komt men nergens. Is dan het dan gewoon allemaal onzin? Ik zie het je graag zwart op wit neerpennen.

  • Beste Stefan,

   Bedankt voor uw bericht. Vier opmerkingen echter:
   1. Ik begrijp het eerste deel van uw vraag niet, vooral omdat daar het woord ‘discrepanties’ op een heel eigenaardige gebruikt wordt (en ik kan er niets van maken).
   2. Er zijn ondertussen tal van websites die zich bezighouden met complottheorieën en (of versus) de officiële versie omtrent 9/11. Ik heb daar weinig aan toe te voegen.
   3. Ik ben zelf meer geïnteresseerd in bespiegelingen over de “complotdenkers” en in het fenomeen complotdenken dan in het zeer grote aantal specifieke complottheorieën met elk hun eigen dada’s, schier eindeloze nuances en dan in eindeloze welles-nietes-spelletjes tussen believers en debunkers. Ik vind dat trouwens een beetje saai. Zie verder ook punt 2.
   4. Hoewel ik uw interesse heus apprecieer, doe ik geen verzoeknummers. Ik heb m’n eigen onderwerpen en daar blijf ik bij.

   Extra edit: Ik heb deze correspondentie verplaatst naar de blogpost 9/11, zwart op wit. Gelieve daar verder te reageren indien u dat wenst. Berichten hier worden overgebracht naar die post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam