Die willekeurige ochtend in de krantenwinkel…

Die willekeurige ochtend - laptopDe speciale editie van computermagazine Chip geeft tips omtrent het beschermen van de privacy op sociale netwerken. Benieuwd of “ontfacebook” er één van is.

Niet alleen de privacy maar ook de private delen zijn hen een zorg: Chip vraagt zich af of WiFi slecht is voor sperma, want een recent onderzoek…

… van Argentijnse wetenschappers suggereert dat WiFi erg slecht is voor je sperma. Vormt deze alomtegenwoordige draadloze techniek van laptops, smartphones en tablets een groot risico voor iedere man die hoopt ooit een gezin te stichten?

Het al te korte artikel citeert de Argentijnse studie, een Britse tegenexpert en een naamloze blogger. Verder laat Chip het na om bronnen te vermelden en besluit het dat het laatste woord hierover nog niet gezegd is. Next.

In Eos vraagt Liesbeth Gijsel zich af hoe (on)gezond vegetarisch (en veganistisch) is. Een genuanceerd stuk over de pro’s en cons, waarvan u hier de teaser kan lezen. Interessant. Volgende.

Psyche&Brein opent met de kop “Hoe ouder, hoe contenter” ongewild de deur voor een wel heel flauwe woordspeling. In het tijdschrift, ook al gelieerd aan Eos, interviewt Griet Vandermassen de Gentse filosofen Johan Braeckman en Maarten Boudry naar aanleiding van hun vrij recente boek De ongelovige Thomas heeft een punt. Een handleiding voor kritisch denken. Eos breidt zijn imperium trouwens verder uit met het nieuwe magazine Memo Geschiedenis. Goed nieuws.

Nog?

Nog geen beetje! De nieuwe Ha-Ha-Happinez is gearriveerd. Terwijl wetenschappers aan de alarmbel trekken over het voortbestaan van het wierookstokje, prijst de cover van Happinez “wierook, de geur van de goden” aan. Het is niet de eerste keer dat Happinez er een iets andere kijk op nahoudt: enkele maanden na hun nummer over de speciale spirituele vibes in Egypte brak daar een revolutie uit. Wat er verder in het boekje staat, lees ik wel op kloptdatwel.nl. Deze uitstekende website gelinkt aan de Nederlandse Stichting Skepsis bespreekt namelijk steevast het nieuwe nummer van dit glossy zweeftevenmagazine.