Little atoms podcast

Little atoms - goyaIntelligente radio, een recept: zet tussen een stel verstandige interviewers en een interessante gast een microfoon. C’est tout, c’est simple. En dat doet het team van Little Atoms nu al sinds september 2005 op indrukwekkende wijze.

Het programma wordt uitgezonden op Resonance104.4fm en later verpodcast (en dus beschikbaar gesteld via iTunes). Little Atoms wordt afwisselend gepresenteerd door Neil Denny, Padraig Reidy, Richard Sanderson en Becky Hogge, af en toe bijgestaan door gastpresentatoren.

Little Atoms is een talkshow over ideeën en cultuur met, zoals het logo van Goya én van de show reeds aangeeft, een uitgesproken nadruk op rationalistisch Verlichtingsdenken, op wetenschap, vrijheid van mening, skepticisme en seculier humanisme. In het programma wordt er dus niet amechtig gezocht naar een zogenaamd fair evenwicht tussen kennis en pseudokennis, wetenschap en bunk.

Onder de gasten van Little Atoms bevinden zich uiteraard de obligate lievelingen van de Anglo-Saksische skeptische en atheïstische bewegingen zoals Ben Goldacre, Simon Singh, Phil Plait, Christopher Hitchens en Victor Stenger. Maar gelukkig is het programma niet de zoveelste skeptische podcast. Een beperkte greep uit de onderwerpen: 100 jaar Solvay-congressen (Kumar Manjit), religie en wetenschap in de middeleeuwen (James Hannam), epigentica (Nessa Carey), internet en staatscontrole (Tim Wu), protestsongs (Dorian Lynskey). Een volledige lijst van de gasten (helaas niet van de onderwerpen) vindt u hier.