Information is beautiful

Information is beautiful - logoSinds 2009 publiceert David McCandless, Britse auteur, journalist en self-made grafisch designer knap gevisualiseerde informatie op zijn magnifieke en interessante webiste Information Is Beautiful.

McCandless stopt niet bij mooie grafische voorstellingen: complexe datasets tovert hij om in schijnbaar eenvoudige diagrammen die verrassende patronen en onverwachte connecties aantonen. Tijdens zijn TED Talk The beauty of data visualization (2011) presenteert David McCandless enkele voorbeelden.

De datasets die gevisualiseerd worden zijn zeer divers: e-censuur in Chinapolitiek links versus rechts, en af en toe met een skeptische inslag: de woordfrequentie in dagbladhoroscopen en de wetenschappelijke bewijzen voor voedselsupplementen, of het gebrek daaraan.

Mijn favoriet (“Who runs the world”) vindt u hier.