Zieke hondjes

Zieke hondjes - fotoEerder op skepfile·be hadden we het over illustraties bij samenzweringstheorieën door David Dees, iemand voor wie de vakliteratuur de term “one sick puppie” gereserveerd heeft:

(n) a mentally disturbed, insane, or attention-seaking person that does or says revolting, disgusting, or bizarre things. The origin of this slang word is unknown, but it probably comes from the fact that puppies eat their own vomit and feces, especially when sick.

Om nog even verder te gaan op het pad van de wacko samenzweringstheorieën van een zelfde zieke-hondjesniveau:

1. De bollebozen van Niburu.nl melden dat één van de slachtoffers van de schietpartij in de sikh-tempel (op 5 augustus 2012 in Wisconsin) de vader van filmmaker Amardeep Kaleka is. “Amardeep”, aldus de website, “werkt aan de film Sirius, waarin wordt onthuld dat de aarde is bezocht door volken van andere werelden die ons goed gezind zijn.” U raadt het vervolg van het Niburu-artikel dat als tag ‘Het Complot’ kreeg.

2. Andere aasgieren dan, die van The Westboro Baptist Church. Een familieclubje religioten dat tegen alles en iedereen actie voert, maar helaas nog niet tegen zichzelf, komt af met een samenzwering. Zowaar eentje met een goddelijke dimensie, aldus de tweet van het opperhoofd Fred Phleps Jr:

@WBCFredJr
Beautiful work of an angry God who told Wisconsin to keep their filthy hands off his people (WBC)! #godsenttheshooter! http://t.co/WD24LepW
August 5, 2012 6:40 pm

De HEERE geeft en de HEERE neemt. Maar blijkbaar nog steeds geen psychofarmaca.