Eén week niets

Homeo tornadoDe Week van de Homeopathie (Homeopathy Awareness Week) komt eraan, niet toevallig rond de geboortedag van Samuel Hahnemann (10 april 1755 – 2 juli 1843). Het thema van deze Week is Trauma & Rampen, aldus worldhomeopathy.org.

Waartegen homeopathie kan helpen in zulke dramatische situaties, leert ons deze even informatieve als kleurrijke brochure (Word-document). Hou u vast, maar een geneeswijze die in gecontroleerde omstandigheden amper beter scoort dan een placebo zou goed zijn tegen shock, hersenschuddingen, snijwonden, brandwonden, in- en uitwendige bloedingen, vergif, gebrek aan zuurstof, verdriet, posttraumatische stressstoornis, overlevendensyndroom, pijn, chemisch en biologisch actieve stoffen, infecties en angst.

En ook wij van kritischemassa·be vinden het nodig om in deze feestweek onze bijdrage te leveren, ter leering ende vermaeck:

*  *  *

Terug even naar de website worldhomeopathy.org, hun rampen en hun foto’s. Meer nog dan de schaamteloze exploitatie die spreekt uit de eerste foto, of de potsierlijke gephotoshopte overdrijving in de tweede, viel me het onderwerp van de derde foto op.

Homeo Fukushima Homeo tsunami Homeo Occupy

Homeopathie is blijkbaar ook goed voor demonstranten die in een Occupy-achtige setting het slachtoffer zijn geworden van al te agressieve politie-agenten. Een toevallig appel aan het doorgaans anti-wetenschappelijk, anti-Big-Pharma cliënteel?