Hayley is een spook

stevensAls ik de zoektermen “paranormaal” en “onderzoek” google in mijn hoofd, dan kom ik al snel uit bij Hayley Stevens. Misschien heeft het ook iets te maken met mijn voorkeur voor Angelsaksische bronnen. Stevens heb ik reeds vermeld in het artikel Podcast: Be reasonable, wat blijkbaar aanleiding gaf tot gespeculeer over haar sekse, haar relatie ten aanzien van de Merseyside Skeptics en haar oriëntatie. Om maar te zeggen dat ze blijkbaar een héél controversiële figuur is in bepaalde kringen over het Kanaal. Tussen haakjes, ’t Is echt een vrouwtje, geen lid, en hetero heeft ze mij laten weten — zo, da’s ook weer van de baan. Zucht.

Beginnen bij het begin: Hayley Stevens is een paranormale onderzoekster uit Engeland, die het deel “onderzoekster” heel serieus neemt. En ook wel heel respectvol en sereen. Voor mij persoonlijk was zij de reden om zelf mijn lui gat uit de sofa te leviteren en eens een bovennatuurlijk, kosmisch uitstapje te maken.

Volgens haar website Hayley is a Ghost startte zij vrij jong als een believer, maar net door haar onderzoek begon ze te bloggen als een non-believer en skepticus, of beter, om onnodige misverstanden te vermijden, skeptica. Verder is ze mede-oprichter van ‘The Heresy Club’, schrijft ze voor ASSAP Quarterly Newsletters, het Paranormal MagazineBladud MagazineSkeptical Inquirer en The Skeptic Magazine. Ze richtte het Project Barnum op en de website Talk About Strange. Eén persoon, één paragraaf, negen referenties: geen gebrek aan energie, denk ik dan.

Haar blog, die u hier kan vinden, bevat een schat aan informatie over de grote (o.a. Sally Morgan), de kleintjes (het beeldje in Manchester Museum) en de Pierkes uit dorpen met namen die mij doen denken aan het muffe Midsomer Murders).

Of Hayley Stevens echt een geest is, dat… nah, ik heb geen zin in kleffe aflsuiters. Rep u naar de website Hayley is a Ghost!