15/12/2015: Skeptics in the Pub met Marleen Finoulst

marleen finoulst 2Op dinsdag 15 december 2015 zal Marleen Finoulst onze Skeptic in the Pub zijn. Zij zal spreken over Dokter Google in de Antwerpse cultuurkroeg Den Hopsack, die speciaal voor ons op dinsdag open zal zijn.

Lezing: “Kijk uit met dokter Google. De impact van online gezondheidsinformatie.”

Locatie: Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen

Datum en uur: dinsdag 15 december 2015, om 20.30u (deuren 20.00u). Op dinsdag zal Den Hopsack speciaal voor ons open zijn!

Marleen Finoulst (1962) studeerde af als arts aan de KU Leuven in 1987. Ze werkte enkele jaren als huisarts in diverse groepspraktijken, een jaar als tropenarts in Kongo en maakte vervolgens een carrièreswitch naar de media. Sinds de jaren 90 werkt ze voltijds als journalist en columnist, meestal voor de geschreven pers, zowel voor artsen als voor het brede publiek. Ze draaide enkele jaren mee in de Zevende Dag als vaste huisarts en schreef diverse boeken over gezondheid, waaronder de bestseller Vrouwen, humeuren en hormonen (Houtekiet, 2001).

In 2006 startte ze met het onafhankelijke gezondheidsmagazine Bodytalk bij Roularta (sinds de media-crisis toegevoegd aan het Knack-pakket) en in 2013 met de websitewww.gezondheidenwetenschap.be, in de schoot van het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine. Het doel: lezers correct informeren over gezondheid.

In 2013 won ze de Zesde Vijs van SKEPP, voor haar strijd tegen commerciële en pseudowetenschappelijke boodschappen over gezondheid in de media.