Over mij

Kritisch denken, pseudowetenschap en complottheorieën: dat zijn mijn onderwerpen. En die benader ik skeptisch en rationeel. Zo beeld ik mij toch in.

Mijn eerste skeptische liefde is nog steeds pseudohistorische-comparatieve taalwetenschap. Mijn interesse ondertussen is opgeschoven, of beter uitgebreid, richting complotverhalen en samenzweringstheorieën. Ik hou me vooral bezig met de meer kosmische verhalenclusters: de grote, eeuwige strijd tussen Goed en Kwaad.

Mijn eerste boekje verscheen in april 2020: De platte aarde. Een rondleiding. In december 2022 verscheen mijn tweede: Tartaria, modder en verzonnen tijd. Pseudogeschiedenis op maat van de sociale media.

Bij mijn weten is er geen enkele organisatie, vzw, broederschap, groot-loge, religieuze orde, geheime dienst, nest reptielmensen of wat dan ook, die wil dat ik in hun naam schrijf. Betalen doen ze me ook niet.

Mijn naam is Frank. Ik ben, behalve germanist, ex-boekenverkoper en lesgever, ook een boekengek en veellezer.

12 gedachten over “Over mij

 1. Bravo. Ik ben u dankbaar voor uw pogingen om allerhande waanzin te ontmaskeren. Ik denk dat ik ondertussen de zwarte vlag had gehezen, in mijn handen had gespuwd en me te goed had gedaan aan mijn moordlustige neigingen die ik spontaan krijg bij het lezen van zoveel onzin. Ik bewonder dan ook uw kalmte. Voor ik het vergeet, ivm chemtrails. Wist u dat er ooit een parlementaire vraag is over gesteld aan de minister van landsverdediging? U kunt het nalezen op de site van de kamer. Gewoon googelen op chemtrails en naam van de vraagsteller: Wouter De Vriendt van Groen.

  Ik hoop dat u uw werk verderzet.

  Met vriendelijke groeten,

  Kristof Smeets

 2. Een Germanist dus, had ik het niet gedacht. Elke loser die een goedkoop universitair diploma wil behalen kiest natuurlijk voor Germaanse wetenschappen. ‘Meer geïnteresseerd in bespiegelingen over ‘complotdenkers’… Ad hominem-drogredeneringen dus. Uw haatproza bulkt hiervan. De inhoud van wat mensen aanbrengen interesseert u duidelijk niet, en nog minder de bewijzen die ze aanbrengen. Want complotdenkers zijn een minderwaardige soort,nietwaar. ben je echt zo dom dat je niet eens beseft dat je zelf overal een complot achter zoekt en vindt, nl. een antisemitisch complot. het zijn allemaal antisemieten en jodenhaters, nietwaar ‘Frank’. Dat is het enige echte complot. Door hopeloos bevooroordeelde idioten zoals jij, zou men op de duur nog sympathie gaan krijgen voor Hamas en ‘Groenen’ in het algemeen. Informeer u tenminste eens grondig ipv hoog van de toren te blazen, stuk onbenul ! Nog nooit gehoord van false-flag-operaties, veronderstel ik. Je weet het ongetwijfeld, als onnozele Germanist, zoveel beter dan ontelbare ingenieurs die 9/11 grondig bestudeerd hebben en duidelijke conclusies hebben getrokken. Maar de waarheid interesseert u duidelijk niet. Het leugenachtige establishment verdedigen door de reputatie van moedige mensen door het slijk te halen is veruit de gemakkelijkste en meest comfortabele weg, nietwaar lafaard. Als tegenstander van de groene manipulatieve cultuurmarxisten mag ik zeggen dat chemtrails intussen bewezen zijn. Ook hiernaar is al uitgebreid onderzoek gedaan door ernstige wetenschappers. En klimaatsceptici,waaronder meerdere Nobelprijswinnaars, zijn wellicht ook een zootje complotdenkers. Simpele zielen zoals u, die alles geloven wat de MSM hun wijs maken, zijn nuttige idioten voor het establishment. Het is duidelijk dat je te achterlijk bent om de zaken waarover alleen maar onzin uitkraamt te begrijpen. Het eeuwige probleem van teveel pretentie en te weinig verstand, veronderstel ik. Leer misschien een stiel, dat lijkt mij beter bij uw intellectueel niveau te passen, en get a life,loser !

 3. Beste Luc,

  Ik ben verbaasd dat u, een studietrajectbegeleider, zich enerzijds zo weet op te winden omwille van de studiekeuze die ik 30 jaar geleden gemaakt heb. En anderzijds denkt u dat een germanist iemand is die “Germaanse wetenschappen” heeft gestudeerd. Echt waar, Luc? Germaanse wetenschappen?

  Was het te warm toen u dat schreef in de kantoren van de Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen en de Facultaire dienst Onderwijsondersteuning Psychologie en Pedagogische wetenschappen van de Universiteit Gent? Want dat is waar uw professioneel e-mailadres mij naartoe voert.

  Bizar, trouwens, dat men op die studiebegeleidingsdienst daar anno 2018 een “stiel” linkt aan “losers”. Het verbaast mij eveneens dat men op uw dienst (Germaanse) Taal- en Letterkunde als “een goedkoop universitair diploma” bestempelt. Is dat de huidige stand van zaken in de pedagogische wetenschappen, een nieuwe trend in de studiebegeleiding, namelijk mensen uitschelden op basis van hun studie- en beroepskeuze? Ik ben eerlijk gezegd benieuwd wat uw directe collega’s en de collega’s van de Blandijn daarover denken.

  Ik vind het enigszins teleurstellend dat de Ugent, een instelling die ik ten zeerste respecteer, u de gelegenheid en de tijd geeft om met uw professionele e-mailadres dat soort bagger rond te sturen.

  Op uw andere commentaren in verband met complotten en complotdenken kan ik niet ingaan; ze wegen mij te licht, ze zijn mij te onnozel. Als ik abstractie maak van uw scheldwoorden, foute veronderstellingen en valse redeneringen, dan blijft er niet veel meer over. Hoe belangrijk u uw loos geraas over uw geliefde onderwerpen, Hamas, de Groenen en cultuurmarxisten ook acht, het doet niet ter zake. Ik zie geen enkele reden om met iemand als u in debat te gaan, maar gelukkig voor u zijn er genoeg internetfora waar u uw extreme en verzuurde (complot)ideeën kunt uitstorten.

  Ik hoop ondanks de meningsverschillen dat het u goed gaat, beste Luc, welk diploma u ook heeft, welk werk u ook uitvoert en welke medicatie u ook vergeet in te nemen.

  Met Germaans-wetenschappelijke groet,

  Frank

 4. Beste
  Zoals u gevraagd hebt, zal ik uw e-mailadres niet vermelden. Uw al te lange repliek en link naar een doorsnee wappie-website laat ik eveneens achterwege.
  Deze blog is geen forum voor viruswaanzinnigen. Zonder dank.

  Gr
  Fr

 5. Geachte germanist, uw a priorisme voor de lobby van de scheikunfige farmacutische lobby en hun lakeien van de horde van de geneesheren vergeet dat – voor Pasteur – naturopathen en andere naturlijke geneesheren de mensheid zeer goed hebben kunnen verzorgen met natuurlijke producten. Ik ben het wel mee een dat bepaalde scheikundig moleculen voor doorbraken hebben gezorgd in de medische wereld, maar het kind met het badwater weggooien is nooit aan te prijzen.
  Mijn 20-jarige ervaring in zowel allopahtiën als scheikundige medicatie heeft mij ertoe gebracht dat ik de tweede naast mij leg als ik een even doeltrefffend natuurlijk product kan gebruiken. Zo werd voor dyspepsie mij 12 jaren geleden het van een scheikundige molecule medicament domeridone voorgeschreven. Wat bleek, het middel wordt nu verboden wegens “te gevaarlijke” bijwerkingen. Nu verzorg ik het met een flesje pepsi cola (Dypepsie – pepsi, hebt U het door ?) en dat is veel minder gevaarlijk eens de gas eruit weggehaald is.
  Idem voor huidproblemen te wijten aan schimmels tusen de tenen en waarbij men mij Chloramine voorschreef. resultaat mijn huid schilferde af. Nu – na 20 jaren – heb ik een naturopathisch middel gevonden in Frankrijk (en dat in België door de Horde is verboden) waardoor mijn letels eindelijk guntig evolueren.
  Ik zou zo nog verder kunnen gaan maar daarvoor heb ik geen zin want ik weet nu al dat U dit met uw a priorime zult verwerpen

  Vanwege een Romanist

 6. Beste romanist

  Ik blij ben dat u niet meer aan de beschreven aandoeningen lijdt.

  Helaas gaat mijn blog niet over uw voetschimmel, uw ingegroeide nagels, of andere aandoeningen waaraan u lijdt. Dus ik weet niet goed waarom of waarop u reageert.
  Verder ga ik u aanraden om eens op te zoeken wat “allopathie” betekent. Ik wil u ook uitnodigen om eens diep na te denken over de zinledigheid van het begrip “een scheikundige molecule medicament”. Als zelfs een germanist erin slaagt om het nonsensicale van deze frase in te zien, dan moet een romanist dat zeker kunnen.

  Toch bedankt voor uw reactie. Het moet niet gemakkelijk zijn om als niet-Nederlandstalige zo’n tekst bij elkaar te schrijven. Als leraar NT2 kan ik dat dan ook ten zeerste appreciëren, ondanks de warrigheid en het taalniveau van de tekst.

  Groeten,

  Frank

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam